سومین مجموعه داستانهای کوتاه علمی-تخیلی شامل 15 داستان برگزیده داوران از مجموعه داستانهای ارسالی به هشتمین جشنواره «علم برای همه» موزه ملی علوم و فناوری ایران منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری ایران، در سال ۱۴۰۲ موزهی ملی علوم و فناوری برای سومین بار در هشتمین جشنوارهی «علم برای همه» با موضوع بحران آب، از عموم علاقهمندان به علم و ادب برای شرکت در بخش داستاننویسی علمی-تخیلی دعوت بهعمل آورد.
براساس این گزارش، در نتیجهی این فراخوان، آثار زیادی به دبیرخانة این جشنواره ارسال شد که بعد از داوری، 15 داستان که بالاترین امتیاز را دریافت کرده بودند بهعنوان آثار برگزیدهی جشنواره انتخاب و بعد از دریافت مجوز نشر، بهعنوان سومین مجموعه داستانهای کوتاه علمی-تخیلی بهصورت الکترونیک چاپ شد. داستانهای این مجموعه عموماً در سه ردهی تاریخ جایگزین (تغییری کوچک در تاریخ گذشته و جلوگیری از پیشامد بحران آب در زندگی امروز)، تاریخ آینده (بازگشت از آینده به زمان حال برای حل بحران آب) و راهحلهای فناورانه (اختراع دستگاه یا بهکارگیری نوعی فناوری برای حل بحران آب) قرار گرفتهاند.
داستانها و نویسندگان این مجموعه عبارتاند از: بهشت را برمیگردانم: فرشته اخلاقی/ کرهی خاکستری: ابوالفضل آئینهوند/ چاقوی نایآب: فرهاد ناجی/ مرگ آب: نگین خادمی بحرینی/ آب در ازای جان: نیلوفر زینعلی/ آب: زهرا وحدتخواه/ س مثل سام: میلاد غفاریان مشهدی/ سیارهی اورانوس: سیماناز گلابی بجستانی/ مدرسهی قهرمانها: طیبه صابری/ بحران خشکسالی: فاطمه دوستخواه/ پروژهی آب: محدثه عبدالحمیدی/ آب: معصومه اعتصامی/ نجات حیات: پریا رحمتی/ پیام اضطراری: وحید شاهورد.
گفتنی است، داستانهای علمی-تخیلی یکی از شیوههای ترویج علم است که در قالب داستان، مخاطب با مفاهیم علمی ارتباط میگیرد. این ژانر ادبی میتواند با فراهم کردن بستری برای کاوش در عواقب اقدامات و تصمیمات فعلی ما، تفکر خلاقانه و راه حلهای نوآورانهای را برای مشکلاتی که امروزه با آن دستوپنجه نرم میکنیم درپی داشته باشد؛ چنانچه پیشتر موضوعهایی مانند زلزله و همهگیری ویروس کرونا، منجر به چاپ دو مجموعه داستانهای کوتاه علمی-تخیلی توسط انتشارات موزة ملی علوم و فناوری شد.
علاقهمندان میتوانند برای دسترسی به سومین مجموعه داستانهای کوتاه علمی- تخیلی میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.inmost.ir/product-category/publications/science-fiction-story
دیدگاهتان را بنویسید