موزه ملی علوم و فناوری ایران با همکاری معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران: راه‌اندازی رصدخانه علم و فناوری و ایجاد نمایشگاه دائمی فناوری

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم از تأسیس و راه‌اندازی رصدخانه علم و فناوری با استفاده از ظرفیت واحدهای فناور و دانش‌بنیان، شبکه دانشجویان خارج از کشور و شبکه پارک‌های علم و فناوری و ایجاد نمایشگاه دائمی فناوری در موزه ملی علوم و فناوری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری، در راستای حمایت از ایجاد زیرساخت‌های فناوری و نوآوری و با هدف ایجاد نمایشگاه دائمی فناوری و رصدخانه فناوری، روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ تفاهم‌نامه سه جانبه میان معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران امضا شد.

براساس این گزارش، امید رضایی‌فر، سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، در مراسم امضا این تفاهم‌نامه سه جانبه گفت: با توجه به رویکرد جدید معاونت فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در خصوص همکاری با بازیگران حوزه‌های مرتبط یا نوآوری و فناوری، این تفاهم‌نامه همکاری سه جانبه میان معاونت فناوری وزارت علوم، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و موزه علم و فناوری به امضا رسید.

وی امضا این تفاهم‌نامه را گام موثری در ایجاد زیر ساخت‌هایی برای توسعه علم و فناوری و فرهنگ‌سازی در حوزه نوآوری دانست و اظهار کرد: یکی از اهداف امضا این تفاهم‌نامه، راه‌اندازی رصدخانه علم و فناوری است که طی آن قرار است از ظرفیت‌ شرکت‌های دانش بنیان، شبکه ایرانیان خارج از کشور و پارک‌های علم و در راستای رصد نوآوری و فناوری‌های موجود در کشور استفاده شود.

رضایی‌فر تعریف و اجرای پروژه‌های پیشران و کلان بر اساس مزیت‌های سرزمینی و بومی را از ویژگی‌های اجرای فرایند رصدخانه علم و فناوری اعلام کرد. سرپرست معاونت فناوری وزارت علوم، ایجاد و راه‌اندازی نمایشگاه دستاوردهای فناورانه را از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه نامه ذکر کرد و گفت: نمایشگاه دائمی فناوری و نوآوری با استفاده از ظرفیت پارک‌ها در سراسر کشور ایجاد می‌شود و توانای‌هایی شاخص پارک‌های علم و فناوری که در سالیان گذشته کسب شده است درآن به نمایش عمومی گذاشته می‌شود.

تأکید بر نمایش توانایی های علمی کشور

حسن زمانیان رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران  در مراسم امضا این تفاهم‌نامه سه جانبه، با اشاره به اهمیت نفش فناوری گفت: این موزه‌ها به منظور نگهداشت و نمایش دستاوردهای فناورانه کشور کاربرد دارند و وجود آنها در کشور واجب است.

زمانیان با اشاره به سابقه دانشمندان ایرانی در عرصه اختراعات و نوآوری‌ها اظهار کرد: جمع‌آوری این دستاوردها می‌تواند نسل جوان را با  تاریخ تحولات علمی کشور آشنا کند.

وی تاکید کرد: کشور ما از گذشته در علم و فناوری سرآمد بوده است، اما بعد از انقلاب اسلامی بود که رشد اساسی در فناوری رخ داد و به ویژه از ۱۰ سال گَذشته توسعه فناوری در کشور شدت گرفته است و بر این اساس در وزارت علوم، معاونت فناوری پیشنهاد و تاسیس شده است‌.

به گفته زمانیان این سازمان با امضا این تفاهم نامه سه جانبه در ایجاد موزه و نمایشگاه فناوری همکاری خواهد داشت.

فعالیت موزه علوم و فناوری برای ترویج علم و تعامل مردم با علم است 

سیف‌اله جلیلی، رئیس موزه علم و فناوری ایران نیز در مراسم امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه گفت: موزه‌های علم و فناوری مراکزی برای تعامل مردم با علم هستند.

جلیلی با بیان اینکه ساختمان جدید موزه در حال آماده شدن است اظهار کرد: بهره‌برداری از موزه مرحله‌بندی شده است و طی مرحله اول آن که تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد، اقدام به ایجاد نمایشگاه خواهد شد.

وی گفت: فضای جدید موزه علم و فناوری در عباس‌آباد تهران ۳۷ هزار مترمربع مساحت دارد و بخش غربی ساختمان که مساحتی بالغ بر ۵۰۰۰ متر مربع دارد، برای فاز اول درنظر گرفته شده است‌ و نمایشگاه دائمی فناوری نیز در این بخش دایر می‌شود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + چهارده =