در دیدار معاونان فناوری و فرهنگی وزارت علوم از موزه مطرح شد: لزوم فازبندی  پروژه و مشارکت فعال خیرین کارآفرین در تکمیل ساختمان جدید موزه ملی علوم و فناوری

معاونان فناوری و فرهنگی، مدیر کل پشتیبانی  معاونت فناوری و معاون ستاد خیرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یکی از خیران و کارآفرینان حامی علم و فناوری روز یکشنبه 12 تیرماه 1401 از گالری‌های موزه ملی علوم و فناوری بازدید و جلسه‌ای با رئیس موزه ملی علوم و فناوری برگزار کردند.

 

به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری ایران، این نشست با حضور دکتر خیرالدین، معاون فناوری، دکتر کلانتری، معاون فرهنگی، دکتر رضایی‌فر، مدیر کل پشتیبانی معاونت فناوری، دکتر عبدالحسینی، معاون ستاد خیرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر ضیایی از خیرین و کارآفرینان به نام کشور با دکتر سیف‌اله جلیلی، رئیس موزه ملی علوم و فناوری برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در ابتدای جلسه دکتر جلیلی، ضمن معرفی موزه ملی علوم و فناوری به حاضران، گزارش عملکرد موزه ملی علوم و فناوری را در ۱۰ سال اخیر ارائه و به مهم‌ترین دستاوردهای علمی و اجرایی و پژوهشی موزه به عنوان یکی از موزه های برتر کشور اشاره کرد.

وی همچنین به برنامه‌های موزه در سطح ملی و بین‌المللی و اقدامات انجام شده در راستای حفظ جایگاه موزه علوم و فناوری در سطح بین‌الملل اشاره و برنامه‌های انجام شده در این حوزه را تشریح کرد.

جلیلی در ادامه به یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای موزه ملی علوم و فناوری یعنی تکمیل ساختمان جدید موزه ملی علوم و فناوری  در منطقه فرهنگی-گردشگری عباس‌آباد تهران در فضایی به وسعت 35000 مترمربع اشاره و به معرفی بخش‌ها و امکانات این ساختمان و نمایش نقشه‌ها و طراحی ساختمان جدید پرداخت.

در ادامه دکتر خیرالدین  ضمن تشکر از برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در موزه ملی علوم و فناوری، پیشنهاداتی را برای پیشبرد و پیشرفت عملکردی موزه علوم و فناوری ارائه داد.

معاون فناوری وزارت علوم گفت: یکی از پیشنهادات، توجه ویژه به دستاوردهای فناوری بشر و ایجاد مرکز رصد  لحظه به لحظه فناوری‌ها‌ی نوظهور در ساختار و مجموعه موزه علوم و فناوری است. به عنوان مثال کشور ما در حوزه نانو رتبه پنجم در جهان را دارد که می‌تواند در گالری‌های موزه علوم و فناوری مورد نظر قرار گیرد. همچنین رصد این فناوری‌ها باید به صورت داخلی و خارجی انجام و در فرآیند آثار ارائه شده در موزه از تکنولوژی‌های مدرن استفاده شود.

وی همچنین در بحث ایجاد کمیته فنی و ناظر در بعد اجرای پروژه، تیم طراحی و ساخت و اجرایی پروژه پیشنهاداتی ارائه کرد و گفت: به منظور سرعت اجرا،  پروژه باید فازبندی شود و این فازبندی باید به صورتی باشد که هر فاز پتانسیل کل پروژه را داشته باشد.

خیرالدین در ادامه به منظور جلب نظر بخش خصوصی با توجه به برنامه‌ای که این معاونت برای دعوت از فعالان حوزه صنعت و کار آفرین کشور دارند از نمایندگان موزه ملی علوم و فناوری دعوت کرد در این جلسه برای معرفی برنامه‌ها و جلب نظر فعالان این حوزه حضور داشته باشند.

دکتر کلانتری، معاون فرهنگی وزارت علوم به عنوان سخنران بعدی جلسه ضمن قدردانی از عملکرد انجام شده در سال‌های گذشته با توجه به شرایط ویژه و موقعیت مناسب ایجاد شده در ساختمان جدید موزه علوم گفت: استفاده از پتانسیل بخش خصوصی، خیران و حامیان علم و فناوری در پیشرفت پروژه باید به صورت جدی لحاظ شود.

وی همچنین پیشنهاد اضافه شدن معاونت فناوری را به عنوان عضو حقوقی هیئت امنای موزه ارائه داد و تاکید کرد: جهت پیشبرد پروژه باید از پتانسیل‌های بخش دولتی و اختصاص فضای بخش نمایشگاهی ساختمان جدید موزه به ارگان‌ها جهت تعریف پروژه‌های مشارکتی در راستای عملکرد این ارگان‌ها استفاده کرد.

معاون فرهنگی وزارت علوم افزود: به عنوان مثال از بخش‌های دولتی می‌توان عملکرد شرکت نفت را در حوزه فناوری، عملکرد بخش ارتباطات وزارت ارتباطات در حوزه فناوری و منعکس شدن موضوعات فناوری را به صورت نمایشی در بخشی از فضای نمایشگاهی می‌توان به صورت مشارکتی  و واگذاری فضا به این ارگان‌ها نشان داد.

کلانتری خاطرنشان کرد: باید به بخش فناوری که از یاد رفته (فناوری‌های بومی یا فولکلور) بیشتر توجه کرد چون در حال فراموشی است و جمع‌آوری و ثبت این فناوری‌ها در سیر تحول علوم قابل نمایش است و در موزه‌‌های علوم و فناوری دنیا به این موضوع پرداخته شده است.

در ادامه دکتر ضیایی، خیر کارآفرین برتر کشور، ضمن اشاره به بخشی از فعالیت‌های انجام شده حوزه کاری و حمایتی خود، پیشنهاداتی را برای پیشبرد اهداف موزه ملی علوم و فناوری ارائه داد.

وی گفت: برای توجه بیشتر در جهت پیشرفت پروژه موزه ملی علوم و فناوری و حمایت بخش خصوصی از این پروژه، پیشنهاد می‌شود ساز و کار  قانونی برای حضور بخش خصوصی در هیئت امنای موزه ملی علوم و فناوری لحاظ شود.

ضیایی افزود یک لیست ۱۰ الی۱۲ نفره از افراد کارآفرین و خیر برتر بخش خصوصی انتخاب و به دکتر جلیلی پیشنهاد شده است و نیازمند این است که مسئولان وزارتخانه در جلسه‌ای با حضور وزیر محترم علوم پیشنهاد اضافه شدن این افراد برتر حوزه کارآفرینی و خیران را به هیئت امنای موزه ارائه کنند تا این آدم‌های خوش‌فکر و صاحب ایده برای مشارکت در این پروژه ترغیب شوند.

خیر کارآفرین برتر کشور افزود: همچنین پیشنهاد داشتم برای شروع کار در مرحله اول بین مجموعه موزه ملی علوم و فناوری و حوزه فنی مجموعه ما یک اتاق فکر تشکیل شود تا پروژه به لحاظ اقتصادی و حقوقی بررسی شود.

دکتر رضایی فر، مدیر کل پشتیبانی معاونت فناوری وزارت علوم، ضمن اشاره به ظرفیت‌ها و شرایط قابل توجه موزه ملی علوم و فناوری گفت: قرار گرفتن در یک موقعیت استراتژیک علمی فناوری به لحاظ موقعیتی می‌تواند جایگاه مناسبی برای رشد فعالیت‌های علوم و فناوری و معرفی این حوزه‌ها باشد.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین پیشنهاداتی که می‌شود برای موزه ملی علوم و فناوری در نظر گرفت، بحث توجه به فناوری‌های در حال فراموشی است که می‌تواند با فراخوان‌ها، جشنواره‌ها و روش‌های مختلف این فناوری‌ها و فنون کارهای قدیمی را ثبت و ضبط و از فراموش شدن آن‌ها جلوگیری کرد و بخشی از نمایشگاه‌های موزه ملی علوم و فناوری می‌تواند به این موضوع اختصاص پیدا کند. در مورد ایده‌ای که در موزه ملی علوم و فناوری تحت عنوان عنوان پروژه «سار» اجرا می‌شود باید گفت که یکی از ایده‌های خیلی خاص و اشتراک‌گذاری تجربیات افراد صاحب سبک و موفق است که می‌تواند توجه ویژه‌تری به این موضوع شود و به سمت برندسازی در این حوزه اقدام کرد. موزه علوم و فناوری مقدمات این کار را به نحوه احسن انجام داده و می‌توان توجه بیش‌تری به این حوزه برای اشتراک‌گذاری ایده‌ها انجام شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − چهار =