جمعی از مسئولان شهرداری، شورای اسلامی، اداره میراث فرهنگی شهرداری شاهینشهر به منظور بررسی همکاری در راستای راهاندازی موزه علم این شهر روز دوشنبه 6 تیرماه از گالریهای موزه ملی علوم و فناوری ایران بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری ایران، مرتضی خرمدشتی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری شاهینشهر، جواد نصر، مشاور فرهنگی و مدیر پروژه موزه علوم و فناوری شهرداری شاهینشهر، خانم گلجهان شکرزاده، نایب رئیس شورای اسلامی شاهینشهر، خانم حمیدی، کارشناس اداره میراث فرهنگی استان اصفهان و بهار رستمیزاده، مسئول امور بینالملل شهرداری شاهینشهر روز دوشنبه 6 تیرماه ضمن بازدید از موزه با سیفاله جلیلی، رئیس موزه ملی علوم و فناوری ایران در خصوص راهاندازی موزه علوم و فناوری در شاهینشهر اصفهان گفتگو کردند.
بر اساس این گزارش، در ابتدای جلسه سیفاله جلیلی ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر، تاریخچهای از تشکیل و فعالیتهای موزه علوم و فناوری ارائه کرد و گفت : موزه فعالیت خود را از سال 1389 شروع کرده است ولی گالریهای کنونی از سال 93 راهاندازی شده است. در حال حاضر نمایشگاه موزه در فضایی محدود و 600 متری ساختمان سابق کتابخانه ملی بوده و ساختمان جدید موزه در مساحتی به فضای 35 هزار متر مکعب در منطقه گردشگری-فرهنگی عباس آباد در حال تکمیل است.
وی افزود: امیدواریم تا پایان سال 1401 بخش غربی ساختمان جدید راهاندازی شود. با توجه به اینکه معمولاً پروژههای دولتی فاز بندی میشود بنابراین این ساختمان نیز به چند فاز تقسیم شده و خدا را شکر در فاز اول پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است.
رئیس موزه ملی علوم و فناوری ایران خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت فضا در سی تیر مجبور هستیم گالریها را برای نمایش آثار جدید در فواصل زمانی مشخص عوض کنیم.
جلیلی عنوان کرد: موزههای علوم در مقایسه با قدمت زیاد موزههای دانشگاهی، موضوع جدیدی هستند و تقریباً از قرن هجدهم موزههای علوم برای تسهیل ارتباط دانشمندان با مردم و ترویج علم به زبان ساده برای عموم افراد جامعه راهاندازی شدند. این مراکز به صورت مراکز غیر رسمی عنوان شدند در حالی که از نظر من این مراکز آموزش رسمی انجام میدهند، چون در دانشگاهها، سیستم آموزشی ایرادات اساسی دارد و برای رفع این ایرادات موزههای علوم فناوری تخصص ویژه ای دارند. مشکل اصلی جامعه ایران تب موارد جدید است. برای مثال در بخش نانو و بایوتکنولوژی خیلی از افراد و شرکتها ورود کردند اما متأسفانه خیلی زود تب این موضوعات خوابید و در این زمینه پیشرفتهای مد نظر صورت نگرفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی افزود: امیدوارم موزههای علوم به موارد بالا دچار نشوند و بتوانند این مراکز رشد پیدا کنند و از این موضوع استقبال میکنیم. باید ذکر کنم راهاندازی موزههای علوم با سرعت امکان ندارد و باید حساب شده و با صبر و تأمل راهاندازی شوند و در صورتی که میخواهید طرح راهاندازی موزه علوم زود بازده باشد باید به روی یک موضوع تمرکز کنید.
وی خاطرنشان کرد: توصیه من به شما این است که اگر میخواهید موزه علوم راه اندازی کنید نیاز به اساسنامه قوی، نیروی متخصص و بودجه کافی دارید و ما آمادگی هر نوع کمک را داریم به شرطی که این اقدام شعاری نباشد.
در ادامه مرتضی خرمدشتی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری شاهینشهر، ضمن تشکر از میزبانی موزه ملی علوم و فناوری گفت: با توجه به پتانسیل و سابقه علمی شهر شاهینشهر در نظر داریم موزه ملی دستاوردهای علمی ایران را در این شهر راه بیاندازیم و قرار نیست که اتاقی در شاهین شهر به عنوان موزه علوم داشته باشیم. در حال حاضر ساختمان نگارستان برای این حوزه در نظر گرفته شده است. شاهین شهر، به شهر علم و دانش مشهور است. ما میخواهیم برای شاهینشهر برندسازی کنیم و شاهینشهر را کانون شهر علم ایران کنیم و به موزه شی محور اعتقاد نداریم. نگاه ما به بحث موزه نگاه دراز مدت است و دنبال شو و شعار نیستیم.
وی افزود: ما یک تفاهم نامه با اداره کل میراث فرهنگی منعقد کردیم و در بحث موزه دستاوردهای علم در ایران در تلاش خواهیم بود تا تاریخچه علم با محوریت ایران اولویت قرار دهیم. همچنین مورد مهم اتفاقات پیرامونی این موزه خواهد بود و یکی از این اتفاقات بحث حمایت و بورسیه پایان نامههای مرتبط با دستاوردهای علمی خواهد بود. در بحث نظری موزه ما تخصصی نداریم و اگر مجموعه تخصصی مانند موزه ملی علوم و فناوری همراه با ما شود این اتفاق مهم خواهد افتاد و امیدواریم این کمک را از طرف شما داشته باشیم.
در ادامه سیفاله جلیلی گفت: اساسنامه موزه براین اصل است که از مراکز علم حمایت کند و ما آمادگی کافی برای این موضوع داریم. اما باید این را ذکر کنیم که باید بین طرفین قرارداد منعقد شود و هرگونه کمک لازم باشد ما همراه شما هستیم. امیدوارم این قرارداد و کارها شخصمحور نباشد و در صورت تغییر مدیریت انجام آن به فراموشی سپرده نشود. در گام اول یک تیم فنی از موزه برای ارزیابی و کارشناسی به شاهین شهر فرستاده خواهد شد.در گام بعدی، بعد از کارشناسی، جمعبندی لازم انجام و در نهایت قرارداد همکاری منعقد و مراحل اجرایی آن آغاز میشود و باید ذکر کنم که راهاندازی مرکز علم در همه مراکز استانها ضرورت دارد و می تواند عاملی مهم برای جذب گردشگری علمی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید