رئیس موزه ملی علوم و فناوری در چهل و هشتمین نشست مجمع سالانه سیموست اعلام کرد: چالش‌های بشری مرز نمی‌شناسند

چهل و هشتمین نشست مجمع سالانه کمیته بین‌المللی موزه‌های علوم و فناوری (سیموست) روز پنجشنبه مورخ هشتم آبان ۹۹  ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران به صورت آنلاین و با حضور رؤسا و اعضای این کمیته برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری ایران، در ابتدای این نشست آقای دکتر سیف‌اله جلیلی، رییس موزه ملی علوم و فناوری، ضمن آرزوی سلامتی برای اعضای این کمیته و خانواده‌های‌شان، گفت: متاسفانه امسال بیماری کرونا اجازه نداد تا میزبان شما در ایران باشیم و از زیبایی‌های ایران لذت ببرید.

وی افزود: همانطور که سال قبل در کیوتو گفتم چالش‌های بشری مرز نمی‌شناسند. نمونه‌ای از این چالش‌های بدون مرز همه‌گیری کنونی است. چنین مواردی نشان می‌دهد که چقدر زندگی بشر در همه جای دنیا به هم وابسته است. بنابراین، بهتر است وقت، انرژی و سرمایه خود را صرف مواردی کنیم تا بتوانیم با چنین مشکلاتی مبارزه کنیم و بشر را از گزند عواقب پیش‌بینی نشده این چالش‌ها در امان نگاه داریم.

جلیلی خاطرنشان ساخت: به اعتقاد من اگر بشر بودجه‌ای که صرف تولید سلاح می‌کند تا هم‌نوعش را نابود کند، صرف مبارزه با بیماری‌ها، توسعه زیرساخت‌های درمانی، مطالعات علمی و توسعه راه‌های تعامل با هم‌نوع کند، جهانی بسیار زیبا خواهیم داشت. از عجایب رفتار انسان‌ها این است که از طرفی تشویق به تولید‌ مثل و فرزندآوری می‌کنند و از طرف دیگر با ساختن سلاح، فرزندان یکدیگر را می‌کشند.

وی اظهار امیدواری کرد با حکمرانی حاکمان عاقل، دنیایی پر از صلح و صفا داشته باشیم تا فرزندان ما در آرامش و با صمیمیت در کنار یکدیگر زندگی کنند. این همه‌گیری، زندگی همگان را تغییر داده و ما برای سال ۲۰۲۱ درصددیم که کنفرانس سیموست در ایران را به دو شیوه غیر‌حضوری و حضوری برگزار کنیم تا علاقه‌مندانی که مایل به حضور و ارائه مقالات و سخرانی هستند بتوانند شرکت کنند.

در ادامه،  آقای«یین هااو»، رییس موزه علوم و فناوری چین، توضیحاتی درباره برگزاری دور دوم مسابقات ساخت آثار علمی ارائه کرد. او افزود در دور اول این مسابقات ۱۵۳۳ اثر از ۲۲ کشور و مناطقی از چین گردآوری شد تا فرصتی برای تبادل و اشتراک‌گذاری آثار علمی بین‌المللی فراهم گردد که در این میان سه کشور آلمان، امریکا و ایران موفق به کسب رتبه اول تا سوم شدند.

وی افزود: دور دوم این مسابقات در سه گروه تولیدات خلاقانه علمی، فرهنگی، فیلم‌های علمی و آثار علمی برگزار خواهد شد. مرحله مقدماتی به صورت آنلاین است و همانند دوره قبل، به برندگان گواهینامه و جوایز نقدی اهدا می‌شود. مهلت ارائه طرح ژانویه و فوریه ۲۰۲۱ و اعلام نتایج ماه مارچ و تاریخ برگزاری رقابت، آگوست ۲۰۲۱ است.

آقای «دیمالی»، رییس سیموست، به عنوان سومین سخنران نشست، ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون فرمت اولیه قوانین داخلی این شورا خاطر نشان کرد: با موافقت اعضای کمیته، تغییراتی روی بندهایی از این قوانین داخلی، همچون حفاظت از اطلاعات شخصی اعضا (مانند نشانی، ایمیل، شماره تلفن و …) صورت گرفته است.

وی درباره انتخابات شورا گفت: افرادی که مایل به حضور در هیات اجرایی هستند باید ۴ ماه قبل از برگزاری انتخابات آمادگی خود را اعلام نمایند. عضویت در هیات اجرایی سیموست که حداقل ۵ و حداکثر ۱۱ عضو دارد نهایتا ۶ سال است که فرد می‌تواند در یک جایگاه ثابت، عضو باشد؛ اما بعد از ۶ سال در صورت تغییر جایگاه می‌تواند تا ۱۲سال در هیات اجرایی باقی بماند.

در ادامه این نشست، خانم «ناتالی پولنز» به ارائه گزارش مالی این شورا پرداخت.

در خاتمه، اعضا توضیحاتی در مورد وضعیت فعلی موزه‌های خود ارائه کردند: در فرانسه به دلیل افزایش مبتلایان کووید ۱۹، موزه‌ها تعطیل شدند. در آلمان موزه‌ها در نوامبر تعطیل‌اند. در کانادا تعطیلی موزه‌ها متناسب با مناطق سکونتی، مشخص می‌شود؛ به عنون مثال موز‌هایی که در مناطق قرمز و یا جزو موزه‌های تعاملی هستند تعطیل‌اند. در برزیل به دلیل فاز جدید بیماری و نگرانی از کووید ۱۹ اکثر موزه‌های علوم تعطیل هستند و جشنواره‌های علمی آنلاین برگزار می‌شوند. در مراکش نیز در شهر رباط به دلیل شیوع بیماری، موزه‌ها به مدت سه هفته تا یک ماه تعطیل خواهند بود. در چین موزه‌های علوم باز هستند و نمایشگاه‌های موزه علوم و آثار آن، هر یک ساعت یکبار ضدعفونی می‌شوند، فاصله اجتماعی رعایت شده و افراد موظف به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک هستند. البته با وجود بازگشایی موزه علوم، تعداد بازدیدکنندگان این موزه کاهش چشمگیری داشته است؛ به طوری‌که موزه‌ای که سالانه سه و نیم میلیون بازدیدکننده داشت، در سال۲۰۲۰ تنها پانزده هزار بازیدکننده به خود دیده است.

در پایان نشست آقای «دیمالی»، رییس سیموست از اعضای کمیته برای حضور در این جلسه قدردانی کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − پانزده =