پروژه «همنشینی با علم» با همت موزه ملی علوم و فناوری ایران و با هدف طراحی و تولید فعالیتهای مختلف علمی برای سرگرم کردن خانوادهها و با شعار «هر روز هفته یک فعالیت متفاوت داریم» در دوران شیوع بیماری کرونا راهاندازی شد.
به گزارش روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری ایران، مطالب طراحی شده در صفحه اینستاگرام این پروژه به نشانی homescience.inmost منتشر میشود. برنامهریزی برای فعالیتهای پروژه «همنشینی با علم» از نخستین روزهای سال ۱۳۹۹ آغاز شد و این برنامهریزی شامل امکانسنجی، طراحی فعالیتها، طراحی گرافیکی بخشهای مختلف صفحه اینستاگرام و همچنین سیاستگذاری و زمانبندی فعالیتها بود.
براساس این گزارش، بیش از ۱۰ نفر از اعضای هیات علمی و کارکنان موزه ملی علوم و فناوری ایران همراه با تعدادی از متخصصان خارج از مجموعه موزه در گروه همنشینی با علم فعالیت میکنند و در انتخاب موضوع مطالب به مواردی مانند دغدغههای عمومی، کج فهمیهای علمی رایج در جامعه، نقش و اهمیت علم در زندگی روزمره، ایجاد علاقه و حساسیت، آشنایی با تفکر علمی در قالب فعالیتها و آشنایی با موضوعهای مختلف علمی توجه میشود.
در طراحی مطالب این صفحه تلاش میشود که هم از نظر موضوع علمی و هم از نظر شکل فعالیتها و سطح تعاملی که با مخاطب دارند، تنوع وجود داشته باشد و طیفی از مخاطبان با سنین و سلایق مختلف مورد توجه قرار گیرند.
این صفحه در هفت دسته مختلف فعالیت میکند:
- چیستآن: طرح پرسشهای علمي و هدفمند بهمنظور تقويت مهارتهاي ذهني و برخي مهارتهاي فرايندي مخاطبان و درگير كردن آنها در فرايند حل مسأله.
- شاید ندانید: شرح يك موضوع جذاب و جالب علمي به زبان ساده.
- آشنا شویم: معرفي پيجها، اپليكيشنها، بازيها و سرگرميهاي علمي قابل دسترس در شبكه، همراه با تصوير و شرحي كوتاه که تجربهای از امکانات و محتوای آنها به مخاطب ارائه دهد.
- گنجنامه: آشنایی با وسایل و موضوعهای علمی مختلف برمبنای فعالیتهای نمایشگاهی موزه ملی علوم و فناوری با استفاده از روایتهای صوتیـ تصویری.
- اطلس علمی خانواده: ارائه موضوعهای علمی مختلف و تشویق همه اعضای خانوادهها به مشارکت در گردآوري، اندازهگیری، مشاهده و تهیه گزارشهای هفتگی. این گزارشها در نهایت به شکل کتابچهای از علم جمعآوری شده و به شکل حضوری یا مجازی به نمایش گذاشته خواهد شد.
- یک تجربه: انجام آزمایشهای ساده، ایمن و جذاب با کمترین میزان مصرف مواد و وسایل ارزانی که در خانه قابل دسترسی و شاید دورریختنی است يا ساختن كاردستيهايي كه بر مبناي اصول علمي كار ميكنند. ارایهی آزمایشهایی در حوزهی علوم تجربی که با زندگی و تجربهی زیستهی مخاطبان مربوط باشد و مخاطبان را به کاوشگری و نوآوری در انجام کار و ارایهی گزارش به موزه تشویق کند.
- ساختنگاه: آموزش روش ساختن برخي ماشينهاي ساده كاربردي در منزل، با استفاده از وسایل ترجیحاً ساده و در دسترس؛ همراه با شرح سادهای از اصول علمی و طرز کار این ماشینها.
علاقهمندان میتوانند با مراجعه به این صفحه در اینستاگرام به آدرس: homescience.inmost از مطالب علمی و سرگرمکننده این صفحه استفاده کرده و در صورت داشتن پیشنهادات و انتقادات، نظرات خود را با مسئولان این صفحه در میان بگذارند.
دیدگاهتان را بنویسید