دكتر سيف اله جليلي، رئيس موزه ملي علوم و فناوري ايران، ضمن تبريك روز جهاني موزهها به همه تلاشگران و موزهداران ايران و جهان و به ويژه همكاران موزه ملي علوم و فناوري گفت: از سال ۱۹۷۷ روز ۱۸ مي مصادف با ۲۸ ارديبهشتماه به عنوان روز جهاني موزهها انتخاب شده است و فرصت خوبي براي مردم براي آشنايي با كارايي و نقش موزهها در زندگي آنها قرار مي دهد. موزهها چه از نوع سنتي و چه موزههاي علوم نقش زيادي در حفظ تاريخ و فرهنگ هر كشوري ايفا ميكنند.
به گزارش روابط عمومي موزه ملي علوم و فناوري ايران، دكتر جليلي كه در برنامه زنده اينستاگرامي به مناسبت روز جهاني موزهها و هفته ميراث فرهنگي افزود: خوشبختانه در ايران به همت ايكوم ايران همه ساله اين روز به بهترين نحو ممكن گرامي داشته ميشود و چون ايران داراي تمدن كهن و والايي است در مقايسه با ساير كشورها شاهد عملكرد خوبي در حوزه موزهها و برنامههاي اجرايي از سوي اين مراكز هستيم.
وي خاطرنشان كرد: اين روز سالانه همراه با شعاري است كه شعار انتخابي امسال شعاري بسيار به جا و مناسب است شعار »موزهها براي برابري» بايد مويد اين باشد كه برابري در تمام جوانب زندگي بشري رعايت شود كما اينكه هيچ موقع از تاريخ اين برابري حاكم نبوده و نخواهد بود و بي عدالتي هميشه حاكم خواهد بود.
جليلي گفت: اين شعار امسال دو زيرعنوان «تنوع» و «فراگيري» دارد كه بسيار عالي است. «تنوع» ميتواند در نوعموزهها، شيوه آموزش، شكل نمايش آثار و ارائه راهكارهاي جديد باشد. براي مثال، امسال جهان با بحران كرونا مواجه شد. در شرايط حاضر موزهها بايد بتوانند خود را با اين بحران سازگار كنند و اگر به شيوه قبل پافشاري كنيم قادر به ادامه مسير نخواهيم بود.
رئيس موزه ملي علوم و فناوري ايران افزود: نكته مهم ديگر اين است كه اين تنوع در راهكارهاي جديد نبايد مختص يك قشر خاص باشد و بايد برنامه براي تمام اقشار جامعه طراحي شود. چيزي كه تحت عنوان «فراگيري» در شعار امسال آمده است. براي مثال، ممكن است در بعضي از نقاط افراد به اينترنت دسترسي كافي نداشته باشند، بنابراين راهكار ما بايد به صورت پخش برنامههاي تلويزيوني يا حتي راديويي پيش برود تا طيف گستردهاي بتوانند از آن برنامهها استفاده كنند.
وي يادآور شد: ماهيت موزههاي علوم ايجاد تنوع است و موزه علوم و فناوري خوشبختانه پيش از شروع بحران كرونا به ايجاد تنوع در برنامههاي خود اعتقاد داشته و اجرايي ميكرد. در كنار موزههاي علوم در دنيا كه برنامههاي ويژه و عالي در زمان كرونا برپا كردهاند موزه علوم و فناوري نيز خوشبختانه برنامههاي متنوعي برگزار كرده است.
از زمان شروع بحران تلاش مجموعه اين بوده است در كنار حفظ سلامت پرسنل موزه، برنامههاي آموزشي موزه ملي علوم و فناوري قطع نشود. اين مجموعه هميشه تلاش كرده است از تهديدها به عنوان فرصت استفاده كند . همواره به وجود آمدن هر فناوري در سايه بروز مشكلي بوده است و وجود بحران حاضر بايد به ما راهكار جديدي نشان دهد.
جليلي گفت: راهاندازي سايت پالايش اخبار و اطلاعات علمي (پالانيوز) يكي از اقدامات موزه در راستاي كاهش خسارتهاي ناشي از شايعات و اخبار نامعتبري بود كه در فضاي مجازي به صورت گسترده وجود دارد و بعضا افراد جامعه با عمل به اين شايعات دچار دردسرهاي بسيار بيشتري از خود بيماري ميشوند .
برگزاري آنلاين رويدادهاي آموزشي مانند «سار» كه در حال حاضر به صورت فيزيكي امكان ندارد. برنامههاي آموزشي براي دانشآموزان از طريق بسترهاي مجاز در كشور و معرفي گالريهاي موزه در صفحه اينستاگرام موزه از ديگر اقداماتي است كه موزه در اين دوران بحراني انجام ميدهد.
وي در پايان افزود: بار ديگر روز جهاني موزه را صميمانه خدمت همه همكاران خود در موزه ملي علوم و فناوري كه تمام تلاش خود را براي حفظ ارتباط با مخاطبان موزه در اين شرايط بحراني داشتهاند و همچنين تمام موزهداران در سراسر كشور تبريك عرض ميكنم و به جرأت ميتوانم بگويم كه اين عزيزان با عشق به كار خود به بهترين شكل ممكن تلاش كردند تا موزهها زنده بمانند.
دیدگاهتان را بنویسید